Yosemite (dag 1) - Reisverslag uit Oakhurst, Verenigde Staten van Annelies Es - WaarBenJij.nu Yosemite (dag 1) - Reisverslag uit Oakhurst, Verenigde Staten van Annelies Es - WaarBenJij.nu

Yosemite (dag 1)

Door: riesjartenannelies

Blijf op de hoogte en volg Annelies

22 September 2010 | Verenigde Staten, Oakhurst

Vandaag weer een kleine wijziging van de plannen. Gezien de jetlag van Las Vegas, de drukte hebben we nog steeds in onze kop, zagen we het niet zitten om ons te moeten haasten om alles nog te willen zien. Helaas hebben we dus het Sequoia National Park moeten overslaan. We zijn gelijk doorgereden naar Yosemite met de kennis dat ze daar ook Sequoia bomen hebben. Was uiteraard wel een moeilijke keuze maar je moet niet alles willen hè.

We zijn eerst naar het RV Park gereden en ondanks de drukte hebben we hier toch een mooi plekje kunnen bemachtigen voor twee dagen. Hierna zijn we doorgereden naar Yosemite National Park. Hier hebben we natuurlijk gelijk wat folders gekregen om ons te oriënteren voor morgen. Dan hebben we hier de hele dag. In het park zijn we gelijk maar de Sequoia bomen op gaan zoeken. Jeetje wat zijn die dingen groot. Volgens de borden zijn de meeste bomen nog groter dan een gemiddeld vliegtuig. Erg indrukwekkend om te zien.

Na een flink rondje (bijna 2,5 mile) te hebben gelopen zijn we weer terug gegaan naar de camper en zijn we terug gereden naar Oakhurst waar het RV Park is. In Oakhurst hebben we de lokale supermarkt (die nog steeds heel groot is) opgezocht om de laatste boodschappen te doen voor deze week. Hierna zijn we doorgereden naar het RV Park. Hier hebben we lekker buiten gezeten en een spelletje gedaan.

Misschien zijn we al een beetje gewend geraakt aan de temperatuur van de woestijn maar hier koelt het al aardig af, dus we zullen niet heel lang meer buiten zitten. Zo straks gaan we lekker eten (weer chili, want die is super) en willen we op tijd naar bed om morgen fris en fruitig Yosemite te kunnen bekijken.

Groetjes
Ries & Lies

Ps. Sander: een mile is 1,609 km en een gallon is 3,785 liter

• 23 September 2010 - 09:07

Lavina:

Leuk zo'n grote boom, misschien leuk voor in de achtertuin?
    Have fun!!!

• 23 September 2010 - 11:03

Oma V. H.\:

Lies&ries
    wat een mooie foto van boom nog even genieten van temperatuur &natuur
    hier begint de herfst
    Gr.xxx