Yosemite (dag 2)
Door: riesjartenannelies
Blijf op de hoogte en volg Annelies
23 September 2010 | Verenigde Staten, Oakhurst
Bij de parkeerplaats hebben we de camper gestald en zijn we naar de shuttle bus gelopen die ons naar het begin van de route bracht. Dit was een stuk makkelijker dan er naar toe te rijden want daar kan je de camper zo slecht kwijt. De route, Vernall Fall, die zou ongeveer 2 a 3 uur lopen zijn. Een leuke wandeling naar een waterval. Ook dit was natuurlijk eerst weer flink omhoog. Het hele stuk hebben we langs het water gelopen en was leuk om te doen. De waterval zag er geweldig uit en hebben weer mooie plaatjes opgeleverd. Na boven even te hebben uitgeblazen zijn we weer terug gelopen naar beneden.
Beneden zijn we weer op de shuttle bus gesprongen en nog een rondje meegereden. Altijd leuk om nog even een stukje over het park te toeren. Na de camper te hebben gevonden zijn we teruggereden. We hadden in Nederland nog een super tip gehad voor de terugrit. We konden via de snelweg 140 via El Portal terug rijden (bedankt Leo en Hanny). Dit was echt erg leuk en natuurlijk ook fijn dat we hier geen wegwerkzaamheden waren. Het uitzicht was super en zijn onderweg nog een keertje gestopt om naar de rivier te lopen. Hier hebben we over de rotsen gelopen in de rivier.
Het was nog een flinke rit naar de camping maar dat was het zeker waard. Op de camping aangekomen zijn we ons lekker gaan douchen. Dit keer helaas geen zwembad. Er loopt hier wel een riviertje waar we in mogen zwemmen maar dit is ons toch iets te koud. Na de verfrissende douche zijn we voor de camper nog even een spelletje gaan doen. Hierna zijn we alvast een beetje aan het ruimen geslagen als voorbereiding van de terugreis. Morgen gaan we reeds terug naar San Francisco en gaan we de grote schoonmaak houden (valt opzich wel mee). Toevallig staan er hier Nederlanders naast ons die net aan de trip begonnen zijn en hebben we dus wat boodschapjes die over waren aan hun kunnen geven. als dank hebben wij een flesje wijn gekregen, errug leuk!
Zo een hapje eten en op tijd naar bed zodat we morgen weer op tijd naar San Francisco kunnen.
Groetjes
Ries & Lies
24 September 2010 - 08:44
Maria:
Het blijft super om al de foto's te zien. -
24 September 2010 - 11:46
Marjolein:
mooie foto's!
zo te lezen hebben jullie een super vakantie gehad!
ik zie jullie snel!
x mar -
24 September 2010 - 18:27
Leo En Hanny:
jeetje lies&ries, zit het er weer op. jullie hebben heel veel dingen gezien en gedaan en uit jullie verslagen blijkt dat jullie zeker hebben genoten.
goede reis terug. -
24 September 2010 - 20:15
Babs:
fantastische verhalen en fotos ga het nog missen!!!
Maar goede reis terug!!!